TAK: Tyt-Ayt Kelimeleri

 



    Okulda öğretmenimizin Tyt ve Ayt sınavlarına hazırlanmamız için verdiği kelimelere tüm öğrencilerin ulaşabilmesi için yaptığım bir uygulama.
    Bu projemde mağaza görsellerinden uygulama tasarımına, sunucu ile veri alışverişinden uygulama içi yazılıma kadar her şeyi tek başıma yapıp birçok konuda tecrübe edindim. Uygulamada Android Studio platformunu kullandım ve yazılımda Java dilini tercih ettim.
    *Uygulamanın anında güncellenmesi ve hatalı kelimelerden oluşabilecek yanlış öğrenmeleri engellemek amacıyla çevrim içi kullanım zorunludur.

Ayrı mı Yazılır Bitişik mi?

   Birçok öğrenci birleşik kelimeleri yazarken bitişik mi ayrı mı yazacağında kararsızlık yaşıyor. Biz de bu çok karıştırılan birleşik kelimeleri köklerine göre gruplandırıp öğrenciye sunuyoruz. Bu sayede öğrenci birbirine benzeyen kelimeleri toplu bir şekilde görüyor ve karmaşayı önlüyoruz.

Doğrusu burada

    Birleşik bir kelime olma zorunluluğu bulunmadan, yazımı karıştırılan sözcüklerin bulunduğu bölümümüz. Sayfa değiştiğinde yenilenen kelimeler için "Split-flap" tarzı bir animasyon kullanarak uygulamaya bir incelik eklemek istedik.

Her Hafta Yenilenen Testler

    Öğrenmenin en iyi yolu tekrar etmektir. Bunu göz önünde bulundurarak her hafta yenilenen 4 test ile öğrencilerin bilgilerini tazeliyor ve sağlamlaştırıyoruz. Testlerde o haftanın kelimeleri çoğunlukta olup eski kelimeler de bulunmaktadır. 

Test Analizi

    Öğrenciler testlerini tamamladıktan sonra analiz yapıyor ve hangi kelimeleri yanlış yaptığını doğru cevaplarıyla birlikte öğrencilere sunuyoruz.

Karanlık Mod

    Kullanıcılar için olmazsa olmazlardan birisi olan karanlık modu da unutmadık! Uygulamamızın tamamı karanlık moda uyumlu ve her Android seviyesinde mevcuttur.

Uygulamayı indirin


Uygulamayı indirmek için buraya tıklayıp Google Play sayfasına gidebilirsiniz.